Wat is zoekmachine Optimalisatie – hoe verbeter je SEO?

SEO = Zoekmachine optimalisatie = Beter gevonden worden door Google

Een technisch goed functionerende website gecombineerd met goede – liefst unieke – content/tekst, kan ervoor zorgen dat een website (of eigenlijk een pagina van een website) hoog in de zoekresultaten van een zoekmachine verschijnt.

Het betreft hier organische zoekresultaten waarvoor niet betaald hoeft te worden.

Hoe kan je je website optimaliseren voor Google?

Aangezien meer dan 95% van de internetters gebruik maakt van de zoekmachine van Google, is het verstandig om de richtlijnen van Google maar even te hanteren. Google heeft er een paar openbaar gemaakt zodat iedereen in ieder geval zijn website in de basis goed kan inrichten. Maar, wie mee wil strijden om de eerste drie posities van de zoekresultaten zal nog even een paar stappen verder moeten gaan.

Hoe presteert jouw website op SEO gebied?

Woorank expert Frans Groot biedt een gratis website check

Basis Zoekmachine Optimalisatie

Title Tags

De title tag wordt door veel SEO kenners als de belangrijkste factor gezien. Het is niet meer dan de titel van de pagina (H1 Title) waarmee je in een paar woorden verteld waar de website of pagina over gaat.

Meta Tags

Als je een zoekopdracht opgeeft in Google dan tref je stukjes tekst onder de links die naar de website leiden. Deze stukjes tekst (snippets) kunnen door Google zelf van de website zijn gehaald, maar je kan de tekst ook zelf ingeven. Het is aan te raden om hier kort en bondig uit te leggen wat er op deze pagina zoal wordt behandeld. Je sluit de tekst natuurlijk af met het aansporen tot actie; bezoek de website, of bel ons nu!

Permalinks

Permalinks zijn de urls van je pagina’s. De standaard setting voor de weergave van urls is meestal https://www.adsup.nl/?p=38

Maar het is aan te raden om voor een andere weergave te kiezen, een weergave waarbij je de titel of een gedeelte van de titel in de url vertoont, zoals: http://adup.nl/wat-is-zoekmachine-optimalisatie.