Waarom mobiel vriendelijke websites?

Is mijn website mobiel vriendelijk?

Google stelt een tool beschikbaar waarmee u kunt testen of uw website ook geschikt is voor mobiele gebruikers. Komt uw website niet door de test? Geen nood – Google geeft u tips wat er precies moet veranderen om wel aan hun standaard te voldoen.

Doe de test

Niet-mobiel-vriendelijk. Wat moet ik doen?

Uw website wordt door Google als niet-mobiel-vriendelijk beoordeeld. Wat kunt u doen?

Wij hebben de afgelopen jaren veel mobiele websites gemaakt die vaak naast een ‘gewone’ website draaide, maar inmiddels bouwen wij eigenlijk alleen nog ‘responsive websites’. Responsive wil zeggen dat de website automatisch de vormgeving aanpast voor smartphone-, tablet- en desktopgebruikers. Uiteraard is ook onze eigen website Responsive – dus als u wilt zien hoe dit werkt dan kunt u deze pagina ook mobiel of via een tablet benaderen. Het werkt fantastisch – onze bezoekers zijn er blij mee en ook Google kan dit waarderen.

Mobiel vriendelijke websites – hogere ranking in Google

Vanaf dinsdag 21 april 2015 krijgt een mobiel vriendelijke website een hogere ranking in de organische zoekresultaten dan een niet-mobiel-vriendelijke website – tenminste als deze website wordt aangeroepen door een mobiele gebruiker. Inmiddels weten dat meer dan de helft van het internetverkeer door mobiele gebruikers wordt gegenereerd dus deze ogenschijnlijk kleine aanpassing gaat nogal wat teweeg brengen….

De impact van een niet-mobiel-vriendelijke website

Als uw directe concurrenten ook geen mobiele website hebben dan is de bedreiging minder groot, maar als uw directe concurrenten wél een mobiele website hebben dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Als u niets doet dan zal uw website namelijk steeds minder vaak bezocht gaan worden en gaat u onherroepelijk zakken in de Google ranking. Maar ook als uw concurrenten geen mobiele website hebben is het natuurlijk verstandig om zelf wel een mobiele website te gaan implementeren – wij helpen u graag!